Ervaringsdeskundige

Met ervaringen kun je veel veranderen en je kunt als je ze durft te delen bij anderen iets in beweging zetten. Soms kun je iets naars voorkomen en soms ziet iemand je als  een voorbeeld  en gaat weer het licht in zichzelf herkennen. 
Ik ben ervaringsdeskundige en ben op meerdere manieren nog als vrijwilliger werkzaam en op meerdere plekken. 

Mijn ervaringen met trauma komen ook in mijn boekjes tevoorschijn en als ik ze heb aangeraakt dan schrijf ik beter en gaat mijn gevoel een laag dieper. 

In noodsituaties functioneer ik nu,  zeven en een half jaar nadat ik een psychose had met opname  binnen de ggz, het beste. Noodsituaties vergen veel, maar ik krijg er energie van. 
Ik heb last gehad van stigma en in september '22 heb ik als spreker voor zaVie vertelt over mijn ervaringen. Door het aan het publiek te vertellen kon ik het achter me laten en de volgende stap is me inzetten voor anderen die een psychose hebben gehad.  Mijn eigen verhaal is minder belangrijk en dient nu alleen nog om anderen met problemen na psychisch lijden verder te helpen.  Ook kan ik me inzetten door voorlichting te geven aan groepen en als het helpt kom ik graag mijn verhaal vertellen.