Ter Apel

Gepubliceerd op 20 september 2022 om 21:11

Vandaag was een heel moeilijke dag want ik ben naar Ter Apel gegaan omdat ik hoopte afscheid te kunnen nemen van een groep mensen die me erg dierbaar zijn geworden. Ik gaf me op als vrijwilliger in de noodopvang bij Inlia en ben er met hart en ziel ingegaan. Het heeft me veel gegeven. Ik kan niet geven als ik niet me volledig verbindt. En ineens kwam het bericht dat iedereen vertrokken was naar Ter Apel omdat de procedures daar door kunnen gaan en er weer plek was. Het voelde niet goed om zonder afscheid nemen verder te gaan met leven. Ik kon het niet en daarom ben ik gegaan. Onderweg naar het aanmeldcentrum  kwam ik gelukkig één van de mensen tegen die ik kende en ik heb hem en iedereen van de groep succes gewenst. Ik hoop van harte dat ze een goede plek krijgen en dat hun vlucht hier stopt.  

Ik schaam me diep voor Nederland, met alle problemen die ik echt wel zie. Maar als mensen niet meer normaal opgevangen worden en waar mensen als nummers voor de poort van een aanmeldcentrum staan, daar is iets heel erg mis.  Het beeld wat ik zag bij het aanmeldcentrum was chaotisch, druk maar rustig en met gelukkig allemaal vriendelijke hulpverleners die deden wat ze konden. IK zag ook wel dat zij graag anders zouden willen en de onmacht overheerste. Laten we ons niet druk maken over wachtrijen op Schiphol en vertraagde vakantievluchten.  Kijk om je heen wat hier gebeurt en alsjeblieft zie mensen in de ogen en zie dat we allemaal mens zijn.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.